Auteurs

Jan Huijbrechts (°1962) behaalde een master in Algemene Cultuurwetenschappen. Naast een groot aantal artikels over het Vlaams-nationalisme, de Vlaamse en Groot-Nederlandse beweging, publiceerde hij een twintigtal meestal militair-historische studies die de periode tussen 1789 en 1918 in onze gewesten bestrijken, met bijzondere aandacht voor de Eerste Wereldoorlog.

Guy Leemans (°1967) studeerde onder meer Geschiedenis, Internationale Politiek, Filosofie en Management aan de universiteiten van Antwerpen, Leuven en Tilburg. Hij is directeur van Verbond VOS vzw, Vlaamse Vredesvereniging, hoofdredacteur van De Vos, bestuurder in het IJzerbedevaartcomité en lid van de Algemene Vergadering van Vlaanderen-Europa, van Beweging Vlaanderen-Europa en van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds.

Frank Seberechts (°1961) is doctor in de Geschiedenis (Universiteit Gent, 2001). Hij was als onderzoeker verbonden aan het ADVN | Archief & Onderzoekscentrum en geassocieerd onderzoeker bij Cegesoma. Hij publiceerde over de Vlaamse beweging en het Vlaams-nationalisme, de Tweede Wereldoorlog, de haven van Antwerpen en lokale geschiedenis.

Sam Vanoverschelde (°1973) is regisseur, fotograaf en medeoprichter van Visual Kitchen. Hij is actief in de wereld van muziek, theater en dans. Hij is nauw betrokken bij het familiearchief dat het erfgoed behartigt van zijn overgrootvader Joe English.

Peter Verplancke (°1974) is licentiaat in de Politieke Wetenschappen (Universiteit Gent, 1996). Hij is als conservator verbonden aan het Museum aan de IJzer en is gepassioneerd streekgids.